Kimi Raikkonen_Citroen_WRC_Team_Rally_of_Japan_2010_Photo_Citroen_McKlein

Raikonen iduće sezone uz Vetela u Red Bulu!?

 

Prema pisanju Bilda, sledeće bi sezone za upravljačem Red Bulovog bolida u Formuli 1, osim Sebastiana Vetela (24), mogao da sedi i bivši svetski prvak Kimi Raikonen (31). Plan austrijske ekipe je obavijen velom tajne, ali Bild se poziva na pouzdani izvor i tvrdi da bi Finac trebalo da nasledi Australijanca Marka Vebera (34).

Povezana vest:  Sains doživeo težak udes, prekinut trening u Rusiji

Raikonen je 2009. napustio Formulu 1 i od tada vozi za Citroen u Svetskom reli prvenstvu. Zanimljivo je da je glavni sponzor Citroena upravo Red Bul, tako da se već ranije spominjao njegov dolazak u austrijsku ekipu. On je tada, međutim, želeo da ostane u reliju, ali sada bi mogao da promeni mišljenje o čemu svedoči i njegova nedavna izjava:

Povezana vest:  FORMULA 1, Kiša prekinula takmičenje

-Nikad nisam rekao da je moja karijera u Formuli 1 završena.

Uz to, na nedeljnoj Velikoj nagradi Velike Britanije Veber je došao u sukob sa čelnicima tima nakon što je odbio njihov zahtev da u završnici trke ne pokušava da prestigne Vetela. Takva odluka bi mu mogla umanjiti izglede da dobije ugovor i za sledeću sezonu, a treba spomenuti i da je pre dve sedmice sportski direktor Red Bula Helmut Marko izjavio:

Povezana vest:  Rozbergu pol pozicija za Veliku nagradu SAD

-Veber želi da vozi za nas i iduće godine, ali imamo i druge opcije.

Jedna od opcija očito je i Raikonen, bivši vozač MekLarena i Ferarija. S druge strane, izgledi Luisa Hamiltona, sadašnjeg pilota MekLarena, sve su manji nakon što je vlasnik Red Bula Ditrih Matešhit poručio:

-Njegova vožnja definitivno nije za nas.