mark_veber_poz

Marku Veberu odbrojani dani u Red Bulu

 

Marku Veberu odbrojani su dani u Red Bul Rejsing Timu! To je nagovestio u svom intervju za Bild vođa austrijske ekipe u Formuli 1 Kristian Horner.

-Mark je vozač čiji je posao da se trka i to mogu da razumem. Ja sam u nedelju pred kraj trke u Silverstonu video što većina gledalaca nije mogla da vidi. Mark je napao Sebastijana Vetela u poslednjem krugu na maksimalno rizičan način, i time sebe i timskog kolegu nerazumno izložio riziku od sudara i izletanja. Tako neće ići! – istakao je Horner.

Povezana vest:  Poznat kalendar za sledeću sezonu Formule 1

-Kada bi svaki od 500 zaposlenih u Red Bul Rejsing Timu gledao samo vlastite sebične interese, nikad ne bismo mogli da postanemo prvaci – dodao je.

Horner je prvi put javno priznao da razmišlja o rastanku sa Veberom, kojem ugovor ističe na kraju sezone, kao i o njegovom nasledniku.

-To mora biti vozač koji je sposoban da pobeđuje, a takođe i spreman da unese harmoniju u naš tim. Koliko je koji vozač harmoničan vrlo je teško prosuditi u trenutnim okolnostima – kazao je Horner.

Povezana vest:  Šumaher želi novu titulu

Kao opcija za drugog vozača austrijske ekipe ovih dana iskočilo je ime Finca Kimija Raikonena, svetskog prvaka iz 2007. godine.