LewisHamilton5Hamilton: Ja sam Fetelov najodlučniji protivnik

Svetski prvak u Formuli 1 iz 2008. godine Luis Hamilton izrazio je u razgovoru za nedeljno izdanje Bilda kako i dalje veruje u osvajanje naslova svetskog prvaka usprkos velikom zaostatku za aktualnim svetskim šampionom Sebastijanom Fetelom.

Naime, osam trka do kraja sezone Hamilton za Fetelom zaostaje velikih 88 bodova, ali pravo na optimizam daje mu činjenica da njegov MekLaren-Mercedes trenutno deluje na stazi brži od Red Bula mladog Nemca.

Povezana vest:  FORMULA 1, Romen Grožan u Lotus Renou

-Naravno da bi bio san osvojiti naslov. Ali nastojim izbaciti misli o naslovu iz glave. Mislim da tako radi i Sebastijan. Sigurno on ne razmišlja u stilu: ‘Lako ću odbraniti naslov prvaka’. Verovatno misli: ‘Želim biti najbolji u svakoj trci’. Kalkulacije su vrlo jednostavne, samo ako ću pobeđivati, mogu se približiti Sebastijanu – rekao je Hamilton.

Povezana vest:  VN Turske, Luis Hamilton: Bio je to najbolji akcioni film, u 3D tehnici

Na pitanje kako to da je njegov bolid odjednom brži, odgovorio da su ponekad sitnice te koje donose koju desetinku sekunde.

-Rastem sa svakom trkom. Moram da naučim da pretočim svoje frustracije u energiju. Bio sam jednom svetski prvak i gladan sam novih naslova, možda gladniji no ikad. U Formuli 1 Sebastijan nema odlučnijeg protivnika od mene – odgovorio je vozač te dodao da mu ne smeta renome „riskantnog vozača“.

Povezana vest:  FORMULA 1, Šumaher: Alonso je trenutno najbolji, Fetel mora da uči

-To je činjenica. Puno rizikujem. Kao dete na biciklu to sam činio, kasnije u kartingu i sada u Formuli težim ekstremima – zaključuje Hamilton.