jenson button august 2011

Baton: Fetel može do naslova bez pritiska

Član MekLarena, Britanac Dženson Baton, smatra kako branitelj naslova svetskog prvaka u Formuli 1 Nemac Sebastijan Fetel ima sve potrebno za odbranu naslova.

Uoči poslednjih osam trka Svetskog prvenstva Formule 1 bivši svetski prvak osvrnuo se na trenutno vodećeg i branioca naslova.

-Osim što ima veliku prednost od 85 bodova ispred timskoh kolege Vebera, te još tri ispred Hamiltona, ono što je u ovakvim situacijama možda i najvažnije, Fetel ne oseća preveliki pritisak jer je već postao svetski prvak. Iz iskustva znam da kada jednom osvojite naslov, pritisak popusti i u narednim sezonama vam bude dosta lakše – izjavio je Baton i dodao:

Povezana vest:  LUIS HAMILTON DOŠAO DO DRUGE POBEDE U NIZU OSVAJANJEM VELIKE NAGRADE KANADE

-Uz sve to, Fetel ima i još uvek izvrstan bolid tako da će biti izuzetno teško skinuti ga s trona jer je u stvarno odličnoj situaciji do kraja prvenstva – zaključio je britanski pilot.

Baton je potom uporedio svoje osvajanje naslova za Brawn, te Fetelov trijumf za ekipu Red Bulla.

-Red Bull ima vrlo velike resurse, to je moćna ekipa za razliku od Brawna koji nije bio takav. Da sam na mestu Sebastijana Fetela, u ovom trenutku ne bih osećao nikakav pritisak. S druge strane, ja sam sebi nametnuo cilj osvajanja još jednog naslova i to je nešto što od mene ne traže drugi nego je to isključivo moj cilj do kraja karijere – zaključio je Baton.

Povezana vest:  Botas pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija