michael-schumacher_2011Lauda: Šumaher zreo za penziju

Samo 32 osvojena boda u 11 dosadašnjih trka sezone i 10. mesto u poretku vozača vrlo je skroman rezultat za sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 Mihaela Šumahera (42). Stoga mu je nekadašnji velikan sveta „oktanskog cirkusa“ Niki Lauda ponudio savet, da ode u penziju.

-Mihael je rekao da mu treba vremena, bla, bla bla i prezentirao je sebe kao opuštenog čoveka koji uživa u svemu. Ali sumnjam da je opušten i da uživa u porazima – rekao je Lauda za britanski magazin Motor Sport.

Povezana vest:  Red Bul se žalio na diskfalifikaciju Rikarda

-Na kraju se čovek mora zapitati može li pobeđivati ili ne, a ja iskreno mislim da to više Mihaelu neće uspevati. Ako želite biti brži, tada probate sve. A ako probate sve, a i dalje ne ide, onda je to to. Već ranije sam rekao da bi se Šumi trebao povući ako do kraja godine to ne bude funkcionisalo i ostajem pri tome – jasan je bio bivši trostruki svetski prvak u Formuli 1.

Povezana vest:  Marku Veberu odbrojani dani u Red Bulu

Zanimljivo je kako je pre Šumaherovog povratka iz penzije prošle godine Lauda bio uveren da se sedmostruki svetski prvak može vratiti pobeđivanju uprkos trogodišnjoj pauzi i već poznim vozačkim godinama.

-Uopšte nemam sumnje da se Miheal može vratiti na 100 posto svojih mogućnosti – govorio je tada danas 62-godišnji stručni sukomentator RTL-a.

Povezana vest:  Raikonen najavio povlačenje iz F1 na kraju 2015.