ferrari_bolid-2011

Ferari najavio revolucionaran bolid za 2012.

Model F663, kojim će se Ferarijevi piloti takmičiti u Svetskom prvenstvu Formule 1 iduće godine, poprima obrise daleko konkurentnijeg i inovativnijeg bolida.

Nedavno je Adrian Nevej, prvak među inžinjerima-dizajnerima u Formuli 1, izjavio da je Ferarijev bolid prekonvencionalan. U Maranelu su se očigledno potrudili dokazati da najveća Red Bulova uzdanica nije upravu.

Povezana vest:  FERNANDO ALONSO NAJBRŽI NA NEZVANIČNIM TRENINZIMA U MONTE KARLU

Prema informacijama dosad izašlim iz Ferarijeve radionice, novi će bolid biti spuštenijeg nosa po uzoru na Red Bul, što je Austrijancima omogućio upravo Nevej revolucionarnim rešenjem uoči početka sezone 2009. godine.

Vezano na to, bolid će imati niže težište gravitacije, s amortizerima ispod menjača, što će povisiti zadnji deo bolida. Ideja je sprovesti vazduh ispod bolida i dovesti ga do propusnika, što automobil čini bržim pri savladavanju krivina. I tu su praćene Nevejeve inovacije na Red Bulovim bolidioma za prošlu i ovu sezonu.

Povezana vest:  Hamilton: Pobeda u Brazilu u čast Ajrtona Sene

U Ferariju su odlučni iduće godine biti konkurentni od samog početka sezone. Potvrdio je to uoči ovonedeljne Velike nagrade Italije u Monci, domaćeg terena na kojem brani naslov pobednika iz prošle godine, španski pilot Fernando Alonso.

-Ove sezone bitka za prvo mesto je izgubljena. Idemo se do kraja boriti za drugu poziciju. Sledeće godine želimo pobeđivati od početka sezone.

Povezana vest:  Hamilton: Titula mi mnogo znači: Rozberg: Luis zaslužio