fernanado_alonso

Alonso odustao od borbe za titulu

 

Vozač Ferarija Fernando Alonso priznao je danas da je prestao da gaji nadu da u završnici Svetskog šampionata Formule 1 može da napravi preokret i dođe do titule pre Sebastijana Fetela iz Red Bula. Na pitanje novinara u Singapuru da li je odustao od šampionskog trofeja Alonso je kratko odgovorio „da“, a potom dodao:

Povezana vest:  Ferari odbacio navode da napušta Formulu 1

-Znamo da ne možemo ništa da uradimo u generalnom plasmanu. Pokušaću da budem slikovit, ne možemo da osvojimo Tur d“Frans, ali još možemo da se borimo da budemo najbolji u nekim etapama. Želimo pobede u poslednjih nekoliko trka. Pokušaću da primenim agresivnu strategiju.

Alonso ima 112 bodova manje od Fetela u generalnom plasmanu, a vozač Red Bula već u nedelju na trci u Singapuru može da osigura drugu uzastopnu titulu svetskog prvaka. Posle Singapura, do kraja takmičenja voziće se još pet trka.

Povezana vest:  VN Kanade, Red Bul promašio pol poziciju

-U Singapuru ću imati dobre šanse za pobedu. Staza je slična onoj u Monte Karlu i Ferari je ovde uvek imao dobre rezultate. Nadam se da ćemo dobro proći ovog vikenda. Biće teško, ali verujem u ekipu – izjavio je Alonso.

Španac je pohvalio Fetela i rekao da odlično vozi ove sezone, a da je greške sveo na minimum.

Povezana vest:  Sebastijan Fetel najbrži i u Indiji

-Ove godine imaju odličan bolid, prevazišli su sve probleme od prošle sezone. Fetel je stvarno bio najbolji vozač, a Red Bul ekipa – zaključio je Alonso.