Sebastian_Vettel_celebrating_World_Championship victory_GP_of_JapanFetel: Zbunjen sam i ne znam odakle da počnem

Završivši treći na trci Svetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Japana, 24-godišnji Nemac Sebastijan Fetel osigurao je drugi uzastopni naslov svetskog prvaka Formule 1.

Vrlo emocionalno je zahvalio ekipi Red Bull-Renaulta s kojom je postao najmlađi dvostruki svetski prvak u istoriji. U odličnoj sezoni Nemac je došao do 12 najboljih startnih pozicija i ostvario osam pobeda, a samo na jednoj trci nije bio na pobedničkom postolju. Četiri trke pre kraja ovogodišnjeg takmičenja ostvario je prednost ispred drugoplasiranog u poretku Džensona Batona u McLaren-Mercedesu od nedostižnih 114 bodova.

U prvom intervjuu je vrlo teško pronalazio reči kojima bi opisao svoja osećanja, ali je prvo zahvalio ekipi za rad i trud tokom ove sezone.

Povezana vest:  Truli ostaje u Lotusu do kraja 2012.

-Ne znam odakle da počnem – reči su kojima je svoj govor započeo mladi Nemac.

-Vrlo dobar rezultat smo ostvarili danas i osigurao naslov svetskog prvaka ovde, to je fantastično. Postoji mnogo stvari koje bih želeo reći u ovom trenutku ali se ne mogu svega setiti. Zato želim kao prvo zahvaliti svima u mojoj ekipi na trudu kroz celu sezonu. Radili smo naporno kako ovde na stazi tako i u našoj bazi u Milton Keynes i to ne samo danas već svakodnevno, i petcima i subotama i ponedeljcima boreći se za što bolji rezultat, radeći što više i bolje i boreći se za svaki bod a na kraju i za prvenstvo – opisuje svoje utiske Fetel.

Povezana vest:  Ferari najavio revolucionaran bolid za 2012.

-Ima mnogo ljudi, teško se setiti imena svakog od njih ali jedna osoba se posebno ističe, osoba s kojom sam ove godine proveo najviše vremena, to je moj trener Tomi Parmakoski čiju porodicu u Finskoj također pozdravljam. Oni imaju vrlo dobrog sina sa velikim srcem. On mi je prvi pomogao da prestanem razmišljati o stvarima na koje ne mogu uticati – nastavlja svetski prvak.

Nemac je priznao da je najteže pobediti dve godine za redom čak i sa iskustvom iz prošle godine.

-Najteže je bilo pobediti ove godine nakon što sam pobedio prošle. Osvojili smo prvenstvo, bili smo toliko blizu i bilo je jako uzbudljivo znajući kako ne smemo zaboraviti sve korake kojima smo došli do toga. Ja to ne bih mogao sam. Zbunjen sam i teško pronalazim prave reč – rekao je pomalo zbunjeni Fetel.

Povezana vest:  RED BUL SPUŠTA TENZIJU NOVIM UGOVORIMA

-Današnja trka nije bila lagana. Na mekim gumama nismo bili brzi kako smo očekivali. Bilo je teško, izgubio sam dve pozicije u poretku i bilo se teško boriti protiv Alonsa. Jednom sam ga prošao ove godine na Monzi, ali znam da me ne bi samo tako pustio da prođem po drugi puta – završio je svoj intervju novi-stari svetski prvak.

PHOTO: RED BULL/ Getty Images