felipe_masa_monte_karlo_portret 
Masa odlazi iz Ferarija?

Takav razvoj situacije u slučaju Brazilca Felipea Mase predviđa bivši pilot Formule 1 David Kultard, a razlog pronalazi u lošim rezultatima Ferarijevog vozača.
Iako je Masa sa satimom Ferarija vezan do kraja 2012. godine po Kultardovom mišljenju Felipe bi mogao „odlepršati“ i pre negoli iduća sezona i počne. Razlog tome Britanac, nekadašnji vozač Viliamsa, MekLarena i Red Bula sa 246 odvezenih trka, vidi u lošim rezultatima Mase u ovoj i prošloj sezoni.
Upoređujući njega i njegovog timskog kolegu Alonsa vidljivo je da mu Brazilac nije ni „do kolena“, pa ni njegova uloga vodonoše nije ispunjena. Alonso je u ovoj sezoni pobedio u jednoj trci i osam puta se penjao na pobedničko postolje, Masa se može pohvaliti sa četiri peta mesta te šestim mestom u ukupnom poretku sa 98 bodova što je čak 129 bodova manje od Španca.
Kultard takve rezultate smatra glavnim razlogom zbog kojih bi Ferari mogao potražiti Masinu zamenu i pre isteka ugovora:
-U Formuli 1 je sve moguće, to sam naučio u svojih sedamnaest godina – izjavio je David Kultard.
-On je vrlo drag, ljubazan dečko koji uvek vozi sa svim srcem, ali više ne pokazuje rezultate koje je postizao prije nesreće u Mađarskoj 2009. godine. Ferari stoga verovatno nema drugog izbora nego potražiti drugog vozača – mišljenja je Britanac, te dodaje:
-U Formuli 1 ste uvek pod pritiskom. Čak je Sebastian Fetel pod pritiskom, samo druge vrste. Masa možda oseća da njegova karijera u Formuli 1 polako ide svome kraju. Sa ovakvim rezultatima neće moći ostati u Ferariju još dugo. Ekipa će sigurno tražiti dva najbolja vozača koja mogu naći kako bi bili što jači u idućoj sezoni.

Povezana vest:  POZNATI DATUMI PREDSTAVLJANJA BOLIDA VEĆINE EKIPA