f1_grand_prix_logo

Bivši čelnik Formule 1 dobio oštetu od tabloida

 

Francuski sud presudio je danas da je ugašeni britanski tabloid narušio privatnost bivšeg predsednika Međunarodne automobilske organizacije, koja upravlja takmičenjem Formule 1, Maksa Mozlija pošto je 2008. godine objavio njegove fotografije sa pet prostitutki.

Sud u Parizu izrekao je kaznu kompaniji Njus korporejšn (News corp.) vlasniku ugašenog tabloida Njus ov d vorld (Svetske vesti) u visini od 10.000 evra, 7.000 oštete i odobrio sudske troškove Mozliju u visini od 15.000 evra, prenela je agencija Rojters.

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso: Izgubio sam kada mi je Grožan preleteo preko glave

Na naslovnoj strani britanskog tabloida objavljena je pre tri godine fotografija i niz kadrova sa video snimka uz prateći potpis fotografije da je Mozli (71) organizovao ono što su nazvali „bolesne nacističke orgije“.

Bivši predsednik Svetske automobilske federacije Britanac Mozli tužio je u Francuskoj taj britanski tabloid pošto se nalazio u prodaji u toj evropskoj zemlji i gde su zakoni za zaštitu privatnosti strogi, pošto je predhodno, pred britanskim sudom dobio spor i naplatio oštetu od kompanije Njus kooperejšn koja je bila vlasnik britanskog tabloida koji je ugašen posle afere o prisluškivanju telefona ranije ove godine.

Povezana vest:  RON DENIS ODSEKAO EDIJA DŽORDANA