Sebastian_Vettel_monza_2011FORMULA 1

Fetel: Iduća sezona će biti mnogo teža
 
Aktuelni i najmlađi dvostruki svetski prvak Sebastijan Fetel (24) smatra da će za njega i njegovu ekipu Red Bula iduća sezona biti mnogo teža pa tako i odbrana dvostrukog naslova prvaka.
Mladi Nemac izjavio je kako će, bez obzira na konkurenciju, dati sve od sebe da ponovi ovogodišnji uspeh. Nakon sezone u kojoj je osvojio rekordnih 15 najboljih startnih pozicija, te osigurao naslov svetskog prvaka početkom oktobra, četiri trke pre kraja sezone, vozač Red Bula svestan je veličine tog teško ponovljivog rezultata.
Fetel usprkos činjenici da će se morati mnogo teže boriti kako bi ponovio rezultat iz ove sezone jedva čeka da sedne u bolid na početku iduće sezone. U intervjuu nakon pobede na Race of Champions izjavio kako nema ničega lepšeg od uzbuđenja koje dolazi sa startom nove sezone.
Na pitanje da li je moguće da Red Bul ponovi rezultat iz ove protekle sezone, Fetel je odgovorio:
-Teško. Imali smo vrlo malo grešaka u ovoj sezoni, gotovo ništa. Neće biti lako ali moraćemo se jako truditi. Ostale će nas ekipe pokušati stići i verovatno će nam doći jako blizu, mnogo bliže nego li su bili protekle sezone. Jedva čekam da počne nova sezona. Bilo bi lepo da se u Svetskom prvenstvu borite samo sa štopericom, ali takmičenje je ono što čekate: napetost i nervoza na startu kada čekate početak trke. Ako pogledate unazad, u istoriji nije bilo mnogo sezona kao što je protekla. Svakako da ćemo se truditi i pokušati nadmašiti rezultat iz protekle sezone – izjavio je Fetel.
-U idućoj sezoni će biti vrlo teško jer u ovoj gotovo nismo imali grešaka, a nije lako terati sebe i bolid do krajnjih granica. Jedva čekamo početak sezone. Sada smo koncentrisani na zimsku pauzu, početak testiranja i početak sezone u Australiji. Ako pobedite, to je ponekad iznenađenje, ali ako ste pobedu očekivali? Bili smo iznimno uspešni u protekle dve sezone i bilo bi čudno da kažemo kako iduće sezone želimo završavati trke među osvajačima bodova. Očigledno je da želimo obraniti svoje naslove prvaka / kazao je Nemac.
On očekuje najveću pretnju od Meklarena čiji su vozači podigli formu u drugom delu sezone i trebali bi biti prvi konkurenti Red Bulu.
-U sezonu nikada ne ulazite sa očekivanjima manjim od onih koji ste rezultat postigli u prošloj sezoni. Istina je da u protekloj sezoni nismo sve odradili 100%. Imali smo nekih grešaka iz kojih moramo učiti, a nadam se da i hoćemo.  Siguran sam da će konkurencija biti mnogo jača, a i videli smo krajem sezone, da je posebno Meklaren sa Džensonom Batonom i Luisom Hamiltonom bio jako brz. Tako da iduća sezona neće biti „šetnja parkom“. Ali mislim da ni protekla sezona nije bila takva. Razlike u vremenima su bile vrlo velike. Imali smo fenomenalan start, ali u trkama je bilo dosta izjednačeno – ne mislim da je naš bolid bio dominantan. Prošle sezone (2010.) smo imali mnogo konkurentniji bolid. Ove sezone smo imali brzi auto koji nam je omogućio da se takmičimo za sam vrh, da radimo neke stvari drugačije od ostalih i na kraju je to dovelo do, možda za televizijske gledaoce dosadne sezone. Nije bilo lako, a da bi osvojili prvenstvo mnogo stvari se mora poklopiti – završio je Fetel.
Povezana vest:  Masa: Vilijams je pogrešio kad mi je naredio da se sklonim