logosgp2

EDI DŽORDAN PREDVIĐA DA ĆE SRPSKI TIM BITI U ŠAMPIONATU

Stefan vozi u Bahreinu

 

Ne vidi se kraj nagađanjima da li će ili ne Stefan GP učestvovati u predstojećem šampionatu Formule 1 koji startuje u Bahreinu 14. marta. Adut više na strani srpskog tima mogla bi da bude izjava jednog od, slobodno se može reći, simbola „najbržeg karavana na četiri točka” Edija Džordana.

Vlasnik nekadašnjeg tima „DŽordan”, sada zaposlen kao ekspert za Formulu 1 na britanskoj televiziji, izjavio je u razgovoru za BBC da veruje da će se srpski tim naći na stazi u Bahreinu.

Kako sam ja razumeo Stefan GP će biti u Bahreinu, a Žak Vilnev će voziti za njih – rekao je DŽordan za BBC.

Povezana vest:  Reno uložio protest na oba vozila Rejsing Pointa

Interesantno je da Irac nije otkrio izvor ove informacije, ali u njegove reči ne treba tek tako sumnjati. Izjava dobija na težini ako se zna da je nju dao čovek koji je ranije predvideo povratak Mihaela Šumahera u Formulu 1 i bio u pravu.

DŽordanovo spominjanje Žaka Vilneva takođe nije slučajno. Šampion iz 1997. van Formule 1 se nalazi od 2006. kada je izgubio mesto u ekipi BMW Zauber, ali je po poslednjim informacijama u ponedeljak definitivno sklopio dogovor da bude vozač srpske ekipe pored Japanca Kazukija Nakadžime.

Povezana vest:  FORMULA 1, Moguća staza Formule 1 oko Olimpijskog stadiona

Stefan GP stacioniran u Kelnu pripremio je za predstojeću sezonu bolid koji je otkupljen od Tojote posle njenog povlačenja iz šampionata, iako još uvek nema zvaničnu ulaznicu za F1.

Ipak, Džordan je rekao da će ekipa zauzeti mesto u šampionatu, trenutno rezervisano za USF1, tim iz SAD od koga je zatraženo da priloži obveznice vredne sedam cifara u dolarima kako bi njihovo učešće bilo zamrznuto do 2011.

Međutim, posle posete Čarlija Vajtinga iz FIA Šarlotu gde je baza američkog tima, kruže glasine da će Upravni odbor povući tu odluku.

Povezana vest:  Klauzula u ugovoru Fetela sa Red Bulom: Uspeh obezbeđuje ostanak

Irac je takođe dodao da bi sponzor ekipe USF1 Čed Harli, izvršni direktor i suosnivač popularnog sajta JuTub, mogao da svoju podršku usmeri na srpski tim.

Ekipa Stefan GP, vlasnika Zorana Stefanovića, je u nedavnom saopštenju za medije navela je sposobna za takmičenje tokom celog šampionata 2010.

Kada je nedavno srpski tim otkazao već ugovoreno testiranje bolida zbog nedostatka guma, posumnjalo se u tvrdnju koju je ekipa iznela u saopštenju. Pojavile su se glasine da su pravi razlozi otkazivanja što još uvek nije u celosti isplaćen novac Tojoti, kao i da nije završena proizvodnja drugog bolida.