f1_grand_prix_logo

GUŽVA OKO NOVIH EKIPA UZBURKALA DUHOVE

Haos u najbržem cirkusu

 

Sezona 2010. u Formili 1 svakako je jedna od onih koja se iščekuje sa najviše nestrpljenja ikada. Nije ni čudo s obzirom na dešavanja u proteklih par meseci.

Posle velikih peripetija sada je već jasno da USF1 neće biti deo šampionata, ali se još uvek ne zna da li će umesto Amerikanaca ući srpska ekipa Stefan GP ili će se na stazi naći 12 timova umesto prvobitno odobrenih 13.

Povezana vest:  Hamilton: Pobeda u Monaku nije mnogo promenila

Konfuziju je dodatno pojačala i činjenica da 10 dana pre početka šampionata nema konačne liste učesnika prestojeće sezone, što i nije čudno u kontekstu najskorijih događaja.

Sve ovo uzburkalo je duhove u Formuli 1 do te mere da se sve više čuju reagovanja da je napravljen opšti haos. Jedan od njih je i šef ekipe Red Bul Kristijan Horner.

Povezana vest:  Montecemolo napušta Ferari

Jedan ili dva tima će debitovati za nedelju dana, a da pri tom nisu ni krug odvezli. Ne znam da li će to tako moći – začuđen je Horner.

Situacija koju je Horner izbacio u prvi plan iz razumljivih razloga izaziva posebno otpor kod vozača. To i ne predstavlja iznenađenje, jer će oni na stazi morati da vode bitku sa neproverenim bolidima, a u nekim slučajevima i neproverenim (neiskusnim) vozačima.

Povezana vest:  Šumahera još bude iz kome

Upravo je na tome insistirao i Mark Veber vozač Red Bula i predsednik Asocijacije vozača Formule 1.

Ovo je sramota. Neverovatno je da ljudi koji nisu nijednom startovali motor učestvuju u trkama. Ovo mi pomalo liči na Miki Mausa ili Toma i DŽerija – rezigniran je Veber.