luis_hamilton_malesija

FORMULA 1, VN BAHREIN

Hamilton: Zadovoljan sam, pred nama je neizvesna sezona

 

Pilot Formula jedan tima Meklaren i trenutno prvoplasirani u poretku vozača Britanac Luis Hamilton rekao je danas uoči trke u Bahreinu da je zadovoljan svojim nastupima u tekućoj sezoni iako nije zabeležio pobedu.

-Plasman na podijum u dosadašnje tri trke je odličan rezultat za nas. Plan svake godine je da uspostavimo konstantne rezultate i nekada to jednostavno ne ide po planu, ali mislim da smo ove godine imali sreće na tom putu – kazao je Hamilton.

Povezana vest:  Hamilton: Odlično se slažem sa Botasom

On je trenutno vodeći u poretku vozača ispred klupskog kolege I zemljaka Džensona Batona, a prve tri trke šampionata završio je na trećoj poziciji, iako je u Australiji i Maleziji bio najbrži u kvalifikacijama.

Prošlu sezonu Hamilton je okončao na petom mestu posle nekoliko kazni i nezgoda na stazi, a pred trku na pisti Sakir Britanac smatra da je naučio na svojim greškama.

Povezana vest:  Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1

-Mislim da je bilo dosta lekcija koje sam naučio i mnogo dobrih I loših iskustava koja sigurno pomažu kada imaš dobar auto i izglednu situaciju – rekao je Meklarenov šampion iz 2008. godine.

Ipak, i pored dobrog starta sezone i optimizma koji ima, Hamilton još ne razmišlja o osvajanju titule niti o pobedi u Bahreinu ocenjujući aktuelnu sezonu kao jednu od najneizvesnijih u proteklim godinama.

Povezana vest:  Eklston predlaže promenu formata u Formuli 1

-Kada pogledate kvalifikacije vrlo smo kompetitivni, Mercedes je trenutno najbrži ali su mnogi bolidi vrlo blizu. Na samoj trci Red Bul je veoma brz, Mercedes je veoma brz, mi smo brzi, čak je i Zauber brz. U opvom trenutku je velika gužva na vrhu i mi se trudimo da budemo konstantni i iskoristimo svaku priliku – kazao je Hamilton.