mihael_sumaher_portret

FORMULA 1

Šumaher i Raikonen se nadaju podijumu u Španiji

 

Sedmostruki šampion Formule jedan Mihael Šumaher rekao je danas da se nada da će u Velikoj nagradi Španije zauzeti mesto na podijumu, svoje prvo od kada se vratio takmičenju, a slične nade gaji i Kimi Raikonen. Šumaheru je ovo treća sezona posle povratka iz penzije. On ove sezone ima dva 10. mesta, a dva puta nije završavao trku, dok je njegov timski drug Niko Rozberg pobedio u Kini.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel: Nisam kao Šumaher

Nemački vozač se od povratka nije peo na podijum, ali je rekao da očekuje da se to uskoro promeni, po mogućstvu u Kataloniji gde je ranije pobedio sedam puta.

-Realnost je da imamo automobil koji može da nas odvede do podijuma I pobeda u trkama – rekao je Šumaher.

Raikonen je šampion iz 2007. godine, a na stazi Katalunja (Katalonija) pobeđivao je dva puta. U prošloj trci, u Bahreinu, neočekivano je bio drugi. Poslednjih 10 pobeda u Barseloni su trku počinjali sa početne pozicije, ali promena pravila koja podstiču preticanje umanjila je značaj koji su nekad imale kvalifikacije.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetelu pol pozicija u Maleziji

-Ne morate više da budete na ‘polu’ da biste pobedili. Mala je razlika među timovima, tako da možemo biti na podijumu ako sve bude kako treba – rekao je Raikonen.

-Treba, međutim, biti oprezan, pošto male greške u nekim delovima mogu da vas brzo vrate daleko nazad. Pokušavamo da uradimo sve kako treba i vidimo kako će da ispadne – rekao je Finac.

Povezana vest:  VN BELGIJE, Luis Hamilton pobedio na Velikoj nagradi Belgije