mark_veber_1

FORMULA 1
Veber: Veliki izazov i zanimljiva trka
 
Pobednik Velike nagrade Monte Karla Australijanac Mark Veber u bolidu Red Bula rekao je posle današnje trke da je bilo puno uzbuđenja i da se nadao da njegov ritam na čelu neće ugroziti kiša.
-Osećam se neverovatno. Bila je ovo vrlo zanimljiva trka. Od starta sam pokušao da napravim neku prednost na mekanoj komponenti guma. Celu trku smo imali na umu vremenski razmak do Nika (Rozberga). Vreme je bilo izazovno, najavljivana je kiša – kazao je Veber.
On je dodao i da je izbor guma i njihova izdržljivost na promenjljivim uslovima na stazi u mnogome odlučivali pobednika.
-Imao sam velikih problema sa zagrevanjem guma, zato su vremena bila nešto slabija. Nisam hteo kišu, jer je prvom u koloni uvek najteže u tim uslovima – kazao je pobednik trke u kneževini na konferenciji za medije.
Odlučujuću ulogu guma istakao je i drugoplasirani vozač Mercedesa Niko Rozberg.
-Početak trke je bio dobar, imao sam dobar start, ali i Mark (Veber) takođe. Kasnije se sve svelo na čuvanje guma. Mislim da smo tokom vikenda imali najbolji bolid, što je odlična vest. Napredujemo, nije sve došlo na svoje mesto, ali sam vrlo srećan drugim mestom – kazao je as Mercedesa.
Posle šeste trke u sezoni na čelu plasmana vozača je Španac Fernando Alonso iz Ferarija.
„Cilj je bio završiti ispred Sebastijana (Fetela) i ispred Leuisa (Hamiltona) i u tome smo uspeli. Sledeću trku ćemo da pazimo da budemo ispred Marka (Vebera), tako to ide. Konstantno razvijamo bolid. Sezona je nepredvidiva, nikad ne znamo ko će biti na čelu“, kazao je Alonso.

 

Povezana vest:  Pobeda Hamiltona u Bahreinu u senci udesa Grožana