mark_veber_4

FORMULA 1
Mark Veber: Nisam verovao da mogu do pobede
 
Australijski pilot Red Bula Mark Veber bio je pomalo iznenađen pobedom na Velikoj nagradi Velike Britanije, devetoj ovosezonskoj trci F1 prvenstva.
Startovao je Veber s druge startne pozicije, celu je trku zaostajao za vodećim Fernando Alonsom, da bi ga četiri kruga pre kraja uspeo prestići iskoristivši činjenicu da Špančev Ferari nije imao potrebnu brzinu na mekim gumama.
-Imam sada nekoliko pobeda, ali za ovu će trebati neko vreme da mi sedne. Nije izgledala kao spektakularna trka budući je Fernando bio sigurno prvi, ali na kraju smo uspeli. Zasluge ima i strategija, posebno držanje ritma na različitim komponentama guma – komentarisao je Veber, koji je sada u ukupnom poretku smanjio zaostatak za vodećim Alonsom s 20 na 13 bodova.
-Znao sam da on ima različitu strategiju i pomislio sam nakon prve izmene da je u vrlo dobroj poziciji da dođe do pobede, ali prevagnulo je na našu stranu nakon poslednje izmene i presrečan sam – rekao je Veber i dodao da će uživati u ovom rezultatu.
-Moramo zapamtiti koliko smo naporno morali raditi za ovaj rezultat i od sutra ujutro okrenuti se Hokenhajmu – zaključio je Australijanac.

 

Povezana vest:  Hamilton se povukao sa tesitranja zbog bolova u stopalu