f1_grand_prix_logo

POSLE BAHREINA KULTARD KRIVI BIVŠEG PREDSEDNIKA FIA

Zaostavština Maksa Mozlija

 

Posle svakakve, samo ne uzbudljive, trke u Bahreinu prošlog vikenda mnogi su se oglasili okrivljujući zabranu o dolivanju goriva kao najodgovorniju za dosadno nedeljno popodne.

Međutim, bivši vozač Dejvid Kultard je krivca pronašao na drugoj strani. Po njemu, lice koje je pokazala Formula 1 u Bahreinu je zaostavština bivšeg predsednika Međunarodne automobilske federacije (FIA) Maksa Mozlija.

Povezana vest:  Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije

– Nadam se da je Mozli gledajući trku, posle napuštanja mesta predsednika prošle jeseni, uživao u nedelju – ironično je komentarisao Kultard.

Pobednik 13 trka dodao je da navijači za standardizovane menjače i motore, kao i samo jednog snabdevača guma, mogu da krive Mozlija jer su to bili njegovi predlozi.

Škotlanđanin se osvrnuo i na rezultate novajlija u Bahreinu, pa je za Virdžin rekao da točkovi „ ne bi trebali da otpadaju sa bolida tokom treninga”, dok je za ekipu HRT naglasio da „vozači ne bi trebali tek u kvalifikacijama da prvi put izađu na stazu”.

Povezana vest:  Hajdfeld test vozač u Mercedes GP ove sezone

– I pre nego što ljudi kažu kako je sjajno što su oba Lotusa završila trku, treba ih podsetiti da je normalno da F1 bolid to i uradi. Valjda je to minimum očekivanja – zapitao se na kraju Kultard.