michael-schumacher_2011
FORMULA 1 
Šumaher žestoko kažnjen, Fetel se izvukao
 
S deset pozicija lošijeg mesta od onog koje izbori na kvalifikacijama Velike nagrade Japana, iduće trke Svetskog prvenstva u Formuli 1, krenuće za dve nedelje, sedmog oktobra u Suzuki, nemački vozač Mercedesa Mihael Šumaher.
Odluka je to sudija 14. trke sezone, održane danas u Singapuru.
Žestoko je 43-godišnji Nemac kažnjen jer se zaleteo u bolid Toro Rossova vozača Žan-Erika Vergnea, malo nakon što se sejft kar sklonio sa staze.
Otežana je okolnost za veterana bila i činjenica da je sličan incident ove sezone već skrivio, i to u Barseloni zaletevši se u Bruna Senu.
Iz Mercedes GP-a su svog vozača pokušali odbraniti obrazloženjem o kvaru na kočnicama. Šumaher je, međutim, odmah po završetku nastupa javno priznao da je podcenio degradaciju na površini svojih guma.
Prilikom istog izlaska sigurnosnog vozila na stazu, u 33. krugu (od 59) trke, zbog posledica zaustavljanja Naraina Karthikejana na stazi umalo su se sudarila dvojica vodećih vozača u tom trenutku i na kraju trke, Sebastijan Fetel (Red Bull) i Dženson Baton (McLaren). Dogodilo se to, što je najgore, dok je sigurnosno vozilo još bilo tik ispred njih.
Sudije su raspravljali i taj incident, saslušavajući aktere 40-ak minuta, ali su odlučili da ne kazne Nemca.
Pritužbu sudijama iz McLarena inicirao je Britanac vlastitom primedbom da mu je aktuelni dvostruki svetski prvak nepotrebno a prenaglo zakočio.
Fetel je prošao s opomenom.
Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso: Šumaher je favorit za naslov