Sergio-Perez
FORMULA 1
Perez menja Hamiltona u Meklarenu
Meksikanac Serhio Perez zameniće Britanca Luisa Hamiltona u ekipi Meklarena sledeće sezone, potvrdila je danas ova ekipa.
Perez je sa „srebrnim strelama“ potpisao višegodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu objavljeni.
-To znači da će Perez od naredne sezone biti partner svetskom šampionu iz 2009. godine, Džensonu Batonu -navodi se u saopštenju Meklarena.
Hamilton će, prema najavama britanskih medija, od sledeće sezone voziti za Mercedes, umesto veterana Mihaela Šumahera.
Meksikanac Perez ima 22 godine, a trenutno vozi za ekipu Zaubera. On je u Formuli 1 debitovao 2011, a najbolji rezultat do sada mu je drugo mesto na ovogodišnjoj trci za Veliku nagradu Malezije.
-Više od 40 godina Meklaren ima ekipu u kojoj svaki vozač želi da se oproba. Odrastao sam slušajući priče o velikom Airtonu Seni i njegovim pobedama u bolidu Meklarena. Počastvovan sam što je Meklaren izabrao baš mene za sledeću sezonu – kazao je Perez engleskim medijima.
On se zahvalio i vlasniku njegove sadašnje ekipe Peteru Zaberu na šansi koju mu je ukazao u Formuli 1.
-Znam da je ovo ogroman korak za svakog vožača, ali verujem da sam spreman. Sve što sam žrtvovao, sada se isplatilo – dodao je meksički automobilista.
Prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš kazao da je njegova ekipa već nekoliko meseci pratila Pereza.
-On je brz i talentovan i videli smo da je željan učenja i usavršavanja. Radi se o vozaču koji će u budućnosti biti konkurent za titulu svetskog šampiona – objasnio je Vitmarš.
Povezana vest:  FIA ODOBRILA MEKLARENOVO REŠENJE