ferrari_gp_aus_kaspersky

FORMULA 1
Ferari bira između Mase, Hulkenberga i Di Reste
 
Prema informaciji BBC-a, najtrofejnija ekipa u istoriji Formule 1, italijanski Ferari, nema nameru da vrati u svoje redove sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela Šumahera.
Nemac je, podsetimo, prošle sedmice ostao bez mesta u Mercedesu za sledeću sezonu budući da se njegova sadašnja ekipa odlučila za Britanca Luisa Hamiltona. Odmah su se pojavile špekulacije da bi se Šumaher mogao vratiti u Ferari koji je nezadovoljan nastupima Felipea Mase. Nemački Bild je tu informaciju potkrepio podatkom da je Šumaherova menadžerka Sabine Kem viđena pre nekoliko dana u razgovoru s čelnicima “propetog konjića”.
BBC, međutim, tvrdi da od ponovnog braka između Šumahera i Ferarija neće biti ništa. Štaviše, Italijani uopšte ne razmatraju mogućnost vraćanja 43-godišnjeg Nemca koji im je doneo pet naslova svetskog prvaka. Jedna od Ferarijevih opcija je, navodi BBC, zadržavanje Mase, a druge dve mogućnosti su dovođenje 25-godišnjeg Nemca Nike Hulkenberga iz Fors Indije ili njegovog timskog kolege, 26-godišnjeg Škota Paula di Reste.
Povezana vest:  Trka za VN Australije do 2020. godine