Monisha_Kaltenborn_Berni

FORMULA 1 
Monisha Kaltenborn prva žena na čelu F1 ekipe
 
Monisha Kaltenborn postala je prva žena na čelu neke ekipe Formule 1 nakon što je preuzela vođenje švajcarskog Saubera od osnivača Petera Saubera.
Ekipa je objavila saopštenje u kojem navodi da će 41-godišnja austrijska državljanka indijskog porekla, koja je do sada bila izvršni direktor, preuzeti nove dužnosti u Sauberu ovaj vikend kada se u Yeongamu vozi Velika nagrada Južne Koreje. Kaltenborn je prešla u Sauber 2000. kada je vodila pravno odeljenje da bi 2010. postala izvršna direktorka.
Sauber, koji će u subotu proslaviti 69 godina postojana, nastavlja biti predsednik svih Sauber kompanija i zadržava odgovornost za strateško vođenje.
-Pre dosta vremena odlučili smo da će me Monisha naslediti, ali smo ostavili otvorenim kada će se to dogoditi. Sada je dobro vreme za oboje i sada je pravi trenutak da predamo palicu – izjavio je Peter Sauber.
Sauber, koji je debitirao u Formuli 1 1993., imao je četiri postolja u 15 trka ove sezone, a njegov vozač Japanac Kamui Kobajaši prošlog je vikenda na Velikoj nagradi Japana u Suzuki završio na trećem mestu. Ekipa je trenutno šesta u ukupnom poretku Svetskog prvenstva.
Povezana vest:  Šumaher: Nadam se dobroj oproštajnoj trci