f1_grand_prix_logo

Debitant potcenio značaj rezervoara

 

Formula jedan tim Virdžin dobio je dozvolu uprave takmičenja da u toku sezone redizajnira šasiju na svom automobilu, kako bi u isti mogao da postavi veći rezervoar za gorivo.

Obično se timovima ne dozvoljavaju promene na šasijama u toku sezone, ali je Svetska automobilska federacija (FIA) napravila izuzetak, pošto je postojala bojazan da bolidi Virdžina, debitanta u Formuli jedan, sa sadašnjim rezervoarima neće moći da budu konkurentni rivalima, pa čak ni da završavaju trke.

Povezana vest:  Baton najbrži na drugom treningu u Istanbulu

-Još tokom testiranja pred pocetak sezone postalo je jasno da kapacitet našeg rezervoara nije dovoljan i to se potvrdilo na trci u Bahreinu. Ako sada ne posvetimo pažnju tom problemu on bi mogao da nas muči u određenim okolnostima – rekao je tehnički direktor Virdžina Nik Virt.

Vozači Virdžina Lukas di Grasi i Timo Glok, ipak, na nedeljnoj Velikoj nagradi Australije, kao i na naredne dve trke, nastupiće sa starim rezervoarima, pa se postavlja pitanje da li će uspeti da stignu do cilja, što im nije pošlo za rukom u Bahreinu.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u Sočiju, Mercedes osvojio titulu