sebastian_vetel_1

Sebastian Vetel na pol poziciji

 

Sebastijan Vetel osigurao sedmu pol poziciju u karijeri i drugu za redom, posle dominacije njegovog tima na Albert Parku. Iz prve kvalifikacione sesije su prema očekivanju ispali timovi Lotusa, Virgina i HRT-a a pridružio im se i vozač Renoa, Vitali Petrov. Zadnji red na startu sutrašnje trke pripao je vozačima HRT-a doku su ispred njih vozači Virgina i Lotusa. Vetel je takođe ostvario I record staue 1.23,919 i tako obodio record staze koji je pripada sedmostrukom svetskom šampionu Mihajlu Šumaheru.

Povezana vest:  Rozberg najbrži na oba treninga

U drugoj kvalifikacionoj sesiji dogodilo se i najveće izenađenje. Posle prvog izlaska na stazu u drugom delu kvalifikacija Lujis Hamilton je ponovo izašao na stazu u nadi da će se probiti u Q3. Zbog gužve na stazi i obilaženja sporijih vozača, Hamiltonov krug nije bio dovoljno dobar za proboj među 10. Šampion iz 2008. završio je na 11 mestu.

Povezana vest:  Hamilton: Želim trijumf u Monci

Za Veliku nagradu Australije, sutra će na takmičenju, startovati vozači ovim redom sa starta Red Bul Vetel i Veber, drugi red pripao je Alonsu i Batonu, treći Masi i Rozbergu, u četvrtom redu nalaze se Šumaher i Baričelo, dok će iz petog startnog reda krenuti Kubica i Sutil.