fernando_alonso_portret
FORMULA 1
Alonso ubeđen u dobar početak Ferarija
 
Vozač Ferarija Fernando Alonso ubeđen je da će se njegov tim od početka boriti za titulu u Formuli jedan, a kao glavnog konkurenta istakao je Luisa Hamiltona, a ne trostrukog šampiona Sebastijana Fetela.
Alonso je ostao bez titule u poslednjoj trci sezone, koju je završio sa samo tri boda manje od Fetela, tako da se ispostavilo da je loš početak sezone skupo koštao Ferari.
Alonso je pobedio u drugoj trci sezone u Maleziji, ali se osim toga italijanska ekipa mučila u prvim rundama, pošto novi automobil nije ispunio očekivanja.
-Možda je nemoguće da bude gore nego prošle godine, tako da imam samopouzdanja. Pravila su i dalje manje-više ista kao i prošle godine što se tiče aerodinamike. Prošle zime je bilo mnogo nepoznanica kako će izgledati promene, ali je sada sve mnogo normalnije i svi više verujemo – rekao je Alonso.
Dvostruki šampion je kazao da ne oseća dodatni pritisak zato što nije osvojio titulu ni posle tri sezone u Ferariju.
-Cilj najboljeg tima u istoriji F1, Ferarija, jeste da se osvoji titula. To je i moj lični cilj, da podignem trofej, a najbolje bi bilo da to bude u crvenom. Ali, ne osećam obavezu da pobeđujem. Ta obaveza ne postoji u sportu – rekao je Alonso.
-Prošlo je, međutim, sad već mnogo godina da na kraju sezone imamo nekoliko bodova manje od pobednika, a ljudi i dalje govore da sam najbolji. To vam podiže samopouzdanje, isplaćuje vam malo vase odricanje, ali cilj je uvek da se pobedi – rekao je Alonso.
Fetel je 2012. godine osvojio svoju treću uzastopnu titulu, pobedivši za malo Alonsa, isto kao i 2010. Alonso, međutim, kao glavnog rivala ističe Hamiltona, koji je prešao iz Meklarena u Mercedes.
-Hamilton je i dalje najbolji vozač. Fetel je to samo u pojedinim segmentima, ali je zaslužio tri uzastopne titule. Ne znam ko će mi biti glavni konkurent, jer će to zavisiti ko ima najjači paket: automobil, tim, sreću…ali Hamilton će ostati najbolji, kao što je bio i prošle godine – rekao je Alonso.
 
 
Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija u Austriji