kimi-raikkonen-lotus

FORMULA1

Raikonen najbrži na drugom treningu na Sepangu

Vozač Lotusa Kimi Raikonen ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu na stazi Sepang, gde će se za vikend voziti trka Formule jedan za Veliku nagradu Malezije.  Raikonen, koji je prošle nedelje pobedio u prvoj ovosezonskoj trci u Melburnu, na treningu je bio brži od trostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela iz Red Bula za 0,019 sekundi. 
Vozači Ferarija Felipe Masa i Fernando Alonso zauzeli su treće I četvrto mesto, a peti je bio Mark Veber iz Red Bula, koji je zauzeo prvo mesto na prvom treningu. 
-Za sada je ovo dobar dan za nas. Bolid izgleda veoma dobro – rekao je tehnički direktor Lotusa Džejms Elison. 
Vozači Meklarena ponovo su zabeležili loše rezultate. Serhio Peres, koji je ove sezone iz Zaubera prešao u Meklaren, zauzeo je 11. mesto, dok je svetski šampion iz 2009. godine Dženson Baton trening završio na 12. mestu. 
-Teško je prognozirati rezultat kada se trudite da još dve ili tri stvari rešite na bolidu. U prošlosti smo uspešno rešavali takve sitacije – rekao je sportski direktor Meklarena Sem Majkl. 
Vozač Mercedesa Luis Hamilton je na oba treninga zauzeo deveto mesto. Pola sata pre kraja treninga počela je da pada jaka kiša, koja je prouzrokovala velike probleme vozačima. 
Alonso je prošle godine pobedio u Maleziji, nakon što je Peres izleteo sa staze kada je pokušao da ga pretekne. Staza je tada bila klizava jer je trka zbog jake kiše prekinuta na 51 minut.  Alonso, koji je trku u Maleziji završio na drugom mestu, rekao je da veruje da će njegov bolid u predstojećoj trci biti ravnopravan sa Raikonenovim.  Trka za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedelju od 9.00 po srednjeevropskom vremenu. 

Povezana vest:  Hamiltonu pol pozicija pred trku odluke