mark veber 2

FORMULA1

Horner: Nema zavere protiv Vebera

Direktor ekipe u Formuli jedan Red Bula Kristijan Horner odbacio je danas navode da su se članovi te ekipe zaverili protiv svog vozača Marka Vebera.  Veber je u subotu, u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine, imao problema sa gorivom u vozilu, zbog čega je trku počeo iz boksa, a tokom jučerašnje trke otpao je točak sa njegovog vozila, zbog čega je morao da odustane. 
Upitan o spekulacijama da ekipa pokušava da ometa Vebera u šampionatu, Horner je rekao „da su to najobičnije gluposti“. 
-Zaboravite na zaveru. Svi se trude da naša dva vozila u svakoj trci imaju najbolji plasma – rekao je Horner, preneli su britanski mediji.
Veberovi problemi pojavili su se u prvoj trci nakon incidenta oko naređenja iz boksa na trci u Maleziji.  Aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel ignorisao je naređenje iz boksa i pretekao Vebera u završnici trke u Maleziji i nakon toga pobedio. Veber se naljutio na čelnike ekipe jer zbog toga nisu kaznili Fetela. 
Fetel, koji se smatra prvim vozačem Red Bula, se izvinio zbog neposlušnosti, ali je kasnije izjavio da bi „verovatno“ to ponovo učinio. 
-Svi koji misle da postoji zavera protiv jednog ili drugog vozača, ne znaju šta gledaju – rekao je Horner. 
Veber je posle trke izbegao da odgovori šta se dogodilo i zbog čega su se dogodili kvarovi, a Horner je rekao: „Mark tačno zna šta se dogodilo. Zna. I to je to, nema zavere“. 

Povezana vest:  MARK VEBER STARTOVAĆE SUTRA OD 14 ČASOVA SA POL POZICIJE NA VELIKOJ NAGRADI ŠPANIJE