bernie_ecelston_formula_1

Barni Ekleston želi VN Rusije od 2012.

 

Barni Ekelston, prvi čovek Formule 1, postepeno povećava broj trka najbržeg cirkusa na svetu! Ideja je došla sa vrha da se od 2012. u calendar takmičenja ubaci i Velika nagrada Rusije.

Uključenje Rusije u kalendar Formule 1 spominje se već neko vreme, pa je tako bivši šef ekipa Arovsa Tom Valkinšov bio povezan s tim projektom još pre jedne decenije.

Povezana vest:  Hamilton srećan zbog pobede u Monci

Ove sezone je Vitali Petrov je potpisom za Renault postao prvi rusku vozač u svetu Formule 1, a samim time povećao interes ruske javnosti za Formulom 1. Tako da Ekleston u svemu vidi lepu priliku za zaradu.

Mesto za “postavljanje” piste i održavanje trka spominje se Soči, elitno Rusko odmaralište, koje će ujedno biti i domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, ali potencijalni kandidat je za F1 je i Moskva.

Povezana vest:  Fetel: Monca mora da ostane u kalendaru Formule 1

-Izgubi ćemo neke trke na tom putu, to je sigurno, ali gubitak nekih možemo priuštiti bez većih problema. Već sam razgovarao sa potencijalnim kandidatima koje bi ih mogle zameniti –  komentirisao je Ekleston, koji takođe od 2012. godine najavljuje i utrku u Nju Jorku.