Nico Rosberg MonacoRozberg zadovoljan zbog pobede u Silverstonu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ocenio je da je njegova današnja pobeda u trci Formule jedan za Veliku nagradu Britanije nagrada za taj nemački tim i pohvalio je rad cele ekipe.
Rozberg je danas pobedio na stazi u Silverstonu i tako ostvario treću pobedu u karijeri, a drugu u sezoni.
-Ovo je nagrada za ceo naš tim, koji je mnogo radio u prethodnim mesecima. Napredovali smo tokom cele trke i ovo je poseban dan za nas – rekao je Rozberg posle trke.
Trku su obeležili incidenti sa gumama, u više navrata vozačima su eksplodirali pneumatici – Luisu Hamiltonu (Mercedes), Felipeu Masi (Ferari) i Žanu Eriku Vernju (Toro Roso).
Trostrukom svetskom šampionu Sebastijanu Fetelu iz Red Bula pokvario se menjač 10 krugova pre kraja, a to je iskoristio Rozberg, preuzeo vođstvo i pobedio.
Drugo mesto zauzeo je Hamilton, a treći je bio Fernando Alonso. Hamilton je vodio na početku, ali mu je pukla zadnja desna guma u osmom krugu, nakon čega se na stazu vratio kao 14.
Direktor Mercedesa Ros Bron rekao je da će ekipa ispitati probleme sa gumama.
-Mnogo toga se dogodilo u trci. Luis je obavio fantastičan posao I nijednog trenutka nije odustao. Moraćemo da vidimo šta se dogodilo s gumama, ali Niko a tim nije imao problema. Osetio je vibracije I morali smo nešto da menjamo – rekao je Bron.
Vozač Red Bula Mark Veber rekao je da je zadovoljan rezultatom, pošto je na početku trke imao velikih problema, posle sudara s vozačem Lotusa Romanom Grožanom.
-Bilo je frustrirajuće, ali momci su obavili odličan posao. Bilo je mnogo problema sa gumama, ali mi smo imali sreće i to je bila ‘čista’ trka za nas – rekao je australijski vozač.
Bivši svetski šampion Alonso rekao je da Ferari čeka veliki posao uoči sledeće trke u Nemačkoj.
-Ovo je bila dobra trka. Imali smo sreće, osvojili smo bodove i na kraju zabeležili dobar rezultat. Znamo da nas čeka veliki posao, okrećemo se narednoj trci – rekao je Alonso.
Trostruki uzastopni svetski šampion, vozač Red Bula Sebastijan Fetel, nije imao problema sa gumama, ali je 10 krugova pre kraja morao da odustane zbog problema sa menjačem. To je bilo njegovo prvo odustajanje još od trke za Veliku nagradu Evrope 2012. godine.
-Slomio se jedan deo i nije bilo moguće nastaviti trku. Bilo bi lepo da sam pobedio. Kada ste u vozilu teško je videti šta nije u redu, video sam Luisov problem s gumom. Rekli su nam da izbegavamo ivičnjake i da držimo svoje pozicije. Sledeće godine ćemo pokušati da pobedimo – rekao je Fetel.

Povezana vest:  Najbrži cirkus?!