Pirelli Formula-1 2013 4FORMULA 1
Pireli iznenađen pretnjom vozača ali ostaje u Formuli 1

Direktor zadužen za moto sport u Pireliju Pol Hembri rekao je danas da je iznenađen pretnjom vozača da će se povući sa predstojeće trke u Nemačkoj ako budu imali problema sa pneumaticima i istakao da ta kompanija planira da ostane u Formuli jedan.
Hembri je rekao da ne očekuje da će se ponoviti problemi sa gumama, što je bio slučaj na prošlonedeljnoj trci u Sivlerstonu, kada su na bolidima Luisa Hamiltona, Felipea Mase, Žan Erika Vernja i Serhija Peresa eksplodirali zadnji levi pneumatici.
-Bili smo pomalo iznenađeni najavom bojkota… Ali, najvažnije je da se više ne ponove problemi koje smo imali u Silverstonu – rekao je Hembri, preneli su nemački mediji.
Udruženje vozača juče je saopštilo da će se povući sa trke na
Nirburgringu aku budu imali sličnih problema kao u Silverstonu, zbog straha za svoju bezbednost.
Posle intervencije Svetske automobilske federacije (FIA) Pireli je u Nemačku doneo nadograđene zadnje gume, sa unutrašnjim pojasom od sintetičkog vlakna umesto čelika.
Pireli je posle trke u Silverstonu za incidente sa gumama delom okrivio i ekipe, što je razbesnelo vozače i članove timova, ali je kompanija preuzela odgovornost.
-Mi smo odgovorni za incidente. Dozvolili smo ekipama da sve preokrenu, da stave prednje gume na zadnji deo bolide – rekao je Hembri.
Pireli je ušao u Formulu jedan 2011. godine, nakon što se prethodni proizvođač guma Bridžston povukao.
Hembri je na pitanje da li Pireli planira da ostane u Formuli jedan odgovorio: – Da, naravno i dodao da kompanija namerava da produži ugovor do 2014. godine.
Trka za Veliku nagradu Nemačke vozi se u nedelju od 14 sati.

Povezana vest:  Šumaher napustio intenzivnu negu