Sebastian Vettel Bahrain

Vozači Formule jedan pohvalili Fetelove rezultate

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da će Sebastijan Fetel, koji je današnjom pobedom u trci u Indiji četvrti put uzastopno osvojio titulu svetskog šampiona Formule jedan, biti upamćen kao jedan od najboljih u tom sportu.
Vozač Red Bula Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Indije i tako ostvario 36. pobedu u karijeri. On je tri trke pre kraja osvojio četvrtu uzastopnu titulu svetskog šampiona i tako postao tek treći vozač Formule jedan koji je osvojio četiri šampionske titule u nizu. Pre njega to je pošlo za rukom Huanu Manuelu Fanđu i Mihaelu Šumaheru. 
Fetel je sa 26 godina najmlađi četvorostruki uzastopni svetskiprvak. 
-Seb je sjajan vozač. Svako ko osvoji četiri titule radi odlično I sigurno je da će biti upamćen kao jedan od najboljih vozača u istoriji Formule jedan – rekao je Baton, svetski šampion iz 2009. godine. 
Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog velikog uspeha Sebastijana Fetela. 
-On je sada upisan u istorijske knjige ovog sporta. Vrlo sam srećan zbog njega. Postigao je takav rezultat kao veoma mlad i to je fenomenalno, proteklih godina je oborio neke rekorde. U nekom trenutuku ću pokušati da ga sustignem, pošto će verovatno od sada biti prezauzet – rekao je Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine.
Vozač Ferarija Fernando Alonso, koji je do današnje trke mogao sa Fetelom da se bori za šampionsku titulu, rekao je da samo najbolji osvajaju titule. 
-Sebastijan je ispred nas, jer najbolje radi svoj posao. Najbolji osvaja titule – rekao je Alonso, dvostruki svetski prvak.

Povezana vest:  Masa odlazi iz Ferarija?