Fernando Alonso

FORMULA 1

Di Montecemolo: Alonso ostaje u Ferariju

Predsednik ekipe Ferarija Luka di Montecemolo rekao je danas da je uveren da će vozač Fernando Alonso ostati u toj ekipi, uprkos pokušajima rivala u svetskom šampionatu Formule jedan, ekipe Meklarena da ga dovede. 
Alonsov ugovor sa Ferarijem ističe na kraju 2016. godine, a mediji su spekulisali da bi Španac ranije mogao da napusti ekipu zbog neslaganja sa predsednikom Lukom di Montecemolom. 
-To (spekulacije oko Alonsove budućnosti) je nešto dobro za medije, a ponekad i za javnost. Zadovoljan sam Fernandom. On ima ugovor sa Ferarijem do 2016. godine. Jedino sam zabrinut oko toga da li ću mu obezbediti bolje vozilo – rekao je Di Montecemolo, preneli su italijanski mediji. 
-Imam mnogo problema, ali prvi vozač ekipe nije među njima. Razgovaraćemo o tome za dve godine – dodao je on. 
Di Montecemolo je rekao i da razume Alonsovu nervozu zbog slabog napretka Ferarije ove godine, ali je ponovio da bi trebalo da Ferarijev prvi vozač bliže sarađuje sa ekipom, kako bi se promenila situacija. 
-Razumem i isto mislim kao on. Rekao sam Fernandu da je ove godine osvojio drugo mesto u svetskom šampionatu zahvaljujući njegovim sposobnostima, pre nego vozilu. S druge strane, želim da vozač, čak i u teškim trenucima, ostane veoma, veoma blizak sa ekipom – rekao je on. 
-To sam od njega tražio sredinom sezone. Ali, veoma sam srećan što je u mom timu – dodao je Di Montecemolo. 
Alonso je ove godine zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu svetskog šampionata Formule jedan sa 242 boda, 155 manje od četvorostrukog uzastopnog šampiona, vozača Red Bula Sebastijana Fetela. 

Povezana vest:  Baton pobednik spektakularne trke u Montrealu