michael-schumacher 2011

Bild: Šumaher operisan po drugi put

Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher, koji je povređen na skijanju u Francuskoj, noćas je operisan po drugi put, preneo je danas nemački Bild. Prema informacijama Bilda, Šumaher je ponovno operisan kako bi se smanjio pritisak na njegov mozak, odnosno lekari su napravili nekoliko otvora na lobanji. 
Informaciju o drugoj operaciji preneli su i francuski mediji, ali zvaničnih potvrda o tome još nema. Njegovo zdravstveno stanje je, prema pisanju medija, i dalje kritično, a nove zvanične informacije očekuju se u 11.00 kada bi bolnica u Grenoblu trebalo da izda saopštenje. 
Kako su preneli mediji, Šumaher (44) je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. 
On je za menje od deset minuta helikopterom donet u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu. Bolnica je sinoć u 22.30 izdala saopštenje u kojem se navodi da je Šumaher u kritičnom stanju. 
-On je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohirušku intervenciju – navodi se u saopštenju bolnice. 

Povezana vest:  FORMULA1, Horner: Nema zavere protiv Vebera