Michael SchumacherŠumaher ponovo operisan, blago poboljšanje

Šampion Formule jedan Mihael Šumaher, koji je teško povredio glavu na skijanju, pokazuje znake „blagog poboljšanja“ pošto je noćas ponovo operisan u bolnici u Grenoblu, rekli su danas lekari.
Lekari su, međutim, ukazali da Šumaher još nije izvan životne opasnosti i da i dalje smatraju da mu je stanje „kritično“.
-Ne možemo da kažemo da je izvan opasnosti, ali… dobili smo malo na vremenu – izjavio je na konferenciji za novinare lekar Žan-Fransoa Pajen i dodao da su „naredni sati ključni“.
Pajen je kazao da je Šumaher noćas podvrgnut drugoj operaciji nakon povrede glave i da je skener mozga danas pokazao „blago poboljšanje“ mada i dalje postoje lezije mozga.
Šumaher se i dalje održava u „hipotermiji“ i „veštačkoj komi“, rekli su lekari i dodali da bi njegovo prebacivanje u ovom trenutku bilo „opasno“.
Šumaher (44) je u nedelju, 29. decembra, povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

Povezana vest:  TESTIRANJE U BARSELONI, Luis najbrži poslednjeg dana