niki laudaLauda: Šumaherovo stanje nije ohrabrujuće
 
Trostruki prvak sveta u Formuli 1, Austrijanac  Niki Lauda, priznao je da nije preveliki optimista po pitanju zdravstvenog stanja nastradalog velikana tog sporta Mihaela Šumahera.
-Težina povreda i njegovo stanje nisu ohrabrujući. Zabrinut sam i molim se za njega – rekao je Lauda austrijskim novinarima.
Bivši vozač Ferarija istakao je da je šokiran posle nesreće 44. godissnjeg nemačkog asa.
-Potpuno sam šokiran i ne mogu da verujem i objasnim da se tako velikom vozaču, koji je preživeo 300 trka, ovako nešto dogodi na skijanju. To je velika tragedija – kazao je Lauda, koji je jedva preživeo teške povrede i opekotine nakon udesa 1976. godine na trci za Veliku nagradu Nemačke u Nirburgringu.
On je istakao da Šumaher ne samo da je bio veliki vozač, već i veoma dobar skijaš.
-On je čvrst, vanserijski tip i ono što mu se dogodilo moglo je da zadesi svakoga. Mihael nikada ne bi ulazio u nepotreban rizik. Nikad od njega ne bih očekivao da bi izvodio ludosti pred svojim sinom – zaključio je Lauda, s obzirom da je Nemac prilikom nesreće bio zajedno sa 14. godišnjim sinom.
Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, a trenutno je u veštački izazvanoj komi i lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.
Povezana vest:  Eklston odustao od trke u Teksasu