michael-schmacher-skijanjeNavijači će organizovati bdenje za 45.Šumaherov rođendan
 
Bdenjem ispred bolnice u Grenoblu, navijači Ferarija obeležiće danas 45. rođendan teško povređenog sedmostrukog šampiona Formule jedan Mihaela Šumahera.
Šumaher svoj 45. rođendan dočekuje u bolnici, u veštački izazvanoj komi, posle teške povrede glave koju je zadobio u nedelju na skijanju u francuskom odmaralištu Meribel. On je u svesnom stanjuprebačen u bolnicu, ali mu se potom pogoršalo stanje i dvaput je operisan.
Po rečima njegove menadžerke Sabine Kem, on je u stabilnom, alikritičnom stanju. Ona je istakla da će se medijima obratiti samo u slučaju promene Šumaherovog zdravstvenog stanja.
Ferari je na svom Fejsbuk profilu saopštio da navijači, obučeni u crvene boje Ferarija, žele danas ispred bolnice da organizuju „tihi I dostojanstven događaj“, da obeleže Šumaherov rođendan i iskažu podršku sedmostrukom svetskom šampionu.
Šumaher je sa Ferarijem osvojio pet šampionskih titula, a 2006. godine je završio karijeru. On se četiri godine kasnije vratio takmičenjima u Formuli jedan, za ekipu Mercedesa, gde je 2012. Godine završio karijeru.
-Povodom Mihaelove nesreće, želimo da zahvalimo svima koji su nam poslali poruke podrške i želje za njegov oporavak. Svi znamo da je on borac i da neće odustati – navodi se u saopštenju Šumaherove porodice.
Povezana vest:  Serhio Perez napustio bolnicu u Monaku