Michael-Schumacher-skiingPorodica predala istažiteljima kameru sa Šumaherove kacige

Menadžer Mihaila Šumahera Sabine Kem potvrdila je danas porodica povređenog vozača predala francuskim istražiteljima kameru koju je bivši šampion Formule jedan nosio na kacigi tokom nesreche na skijanju.
Kem je saopštila i da je zdravstveno stanje Šumahera i dalje kritično, ali stabilno. Ona je, takođe, zatražila od medija da poštuju privatnost porodice Šumaher.
-Kameru sa kacige porodica je predala dobrovoljno. Nije tačno da je to urađeno protivno željama porodice. Molimo vas da poštujte privatnost porodice… U dogovoru sa lekarima koji leče Mihaila, ne očekuje da che biti konferencije za medije pre ponedeljka – navela je Kam.
Ovim saopštenjem porodica Mihaela Šumahera odbacila je danas navode da život bivšeg šampiona Formule jedan više nije u opasnosti.
Filip Strajf, koji se predstavio kao prijatelj porodice, rekao je novinarima ispred bolnice u Grenoblu da su mu lekari kazali da Šumaher više nije životno ugrožen.
-Ja nisam lekar, samo ponavljam sto mi je rekao Žerar Sailan (hirurg i prijatelj porodice Šumaher). On mi je rekao da je Šumaherovo stanje i dalje ozbiljno, ali da više nije u opasnosti… On ima samo 45 godina, mlad je i uvek je bio u formi. On je u top formi i nema razloga da ovo ne pregura – rekao je Strajf.
Ovakve izjave izazvale su, kako piše Skaj sport, žestoku reakciju porodice Šumaher, koja je navela da samo zvanične izjave koji oni daju imaju kredibilitet.
-Želimo da naglasimo da bilo koje informacije u vezi Mihaelovog zdravlja koje ne dolaze od lekara koji ga leče ili od njegovog menadžmenta treba tretirati kao čisto nagađanje – rekla je Kam.
Sedmostruki šampion Formule jedan je u veštačkoj komi od nedelje kada je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom.

Povezana vest:  Zauber i Alfa Romeo produžili saradnju i za 2021. godinu u Formuli 1