f1 grand prix logo

Volf: Možda je vreme da se razmotri duplo bodovanje

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da će Formula jedan morati da razmotri svoju odluku da poslednja trka sezone donosi duple bodove, jer su navijači osudili tu odluku. Pošto je Sebastijan Fetel iz Red Bula prošle sezone osvojio svoju četvrtu uzastopnu titulu tri trke pre kraja, F1 je promenila pravila i odlučila da poslednja trka donosi duple bodove, zbog čega se nada da će navijači i gledaoci ostati uz sport do kraja sezone. 
Volf je tokom testiranja na stazi Heres u Španiji rekao da je F1 donela odluku o duplim poenima na svom poslednjem sastanku. 
-Ali, 99 odsto gledalaca i navijača misli da je to pogrešan potez, tako da je možda vreme da se to razmotri – rekao je Volf. 
On je dodao da su postojali „neki arugmenti“ za uvođenje duplih poena. 
-Ako bi odnos snaga ostao isti kao do sada, moglo bi da se nekako začini. Kada gledanost opadne, morate da uradite nešto – rekao je Volf. 
Vozač Mercedesa Niko Rozberg kazao je da odluka nije dobra jer nije fer, ali je priznao da bi stvari ostale uzbudljive tako. Fetel je već kritikovao odluku. Dodela duplih bodova u poslednjoj trci je deo velikih promena koje F1 uvodi ove sezone, a većina njih tiče se dizajna automobila i motora.
Sezona počinje 16. marta trkom za Veliku nagradu Australije. 

Povezana vest:  FORMULA 1, Barikelo prešao u Indikar