Lewis Hamilton MalaysiaHamilton posvetio pobedu u Maleziji porodicama nestalih
 
Vozač Mercedesa Luis Hamilton posvetio je današnju pobedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije porodicama putnika nestalog aviona i zahvalio svojoj ekipi na dobro pripremljenoj trci.
Hamilton je pobedio u trci za Veliku nagradu Malezije, na stazi Sepang, a drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg I to je prvi put od trke u Italiji 1955. godine da je Mercedes osvojioprva dva mesta u jednoj trci. Treće mesto zauzeo je aktuelni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula.
-Ovo je neverovatan rezultat, posle teškog vikenda i duge zime. Zahvalan sam na uspehu, posebno posle tragedije koja se dogodila pre tri nedelje. Posvećujem pobedu porodicama nestalih – rekao je Hamilton posle trke.
Vozači, zvaničnici i navijači su pre trke minutom ćutanja odali poštu putnicima malezijskog aviona koji je nestao 8. marta. Vozačima je na kacigama bila ispisana poruka:“Molimo se za avion MH370″.
Hamilton je zahvalio ekipi na dobro pripremljenoj trci.
-Danas je bilo veoma toplo, znojili smo se i pre nego što smo ušli u vozilo. Pokušavao sam da se ohladim i zadržim koncentraciju. Ekipa je bila dobra, dobro su pripremili trku i zahvalan sam joj na tome – dodao je svetski šampion iz 2008. godine.
Rozberg je rekao da nije mogao da zaustavi Hamiltona.
-Dobro sam startovao, bilo je teško. Pokušavao sam da stignem Luisa, ali danas je bio mnogo brži – rekao je Rozberg, koji je prvi u generalnom plasmanu sa 43 boda.
Izvršni direktor Mercedesa Pedi Lou rekao je da svi u ekipi osećaju olakšanje posle današnje dvostruke pobede.
-Znali smo da imamo brzinu za pobedu i tako smo morali da vozimo do kraja trke. Znali smo da imamo bolide za prva dva mesta, ali to nismo uspeli da ostvarimo (u prvoj trci) u Melburnu. To smo želeli ovog vikenda, osećamo olakšanje i srećni smo što smo to ostvarili – rekao je Lou.
-Ovaj sport je ostao isti – Formula jedan je iz godine u godinu sve komplikovanija i to je njena lepota. Ljudi uživaju u toj složenosti, a mi uživamo da radimo u njoj i mislimo da svi vole da gledaju trke. Luis je danas dominirao. Ispisali smo istoriju – ovo nam je prvi put od 1955. godine da osvojimo prva dva mesta u jednoj trci – dodao je on.
Četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel rekao je da nije dobro startovao, ali da su danas vozači Mercedsa bili veoma brzi.
-Nisam dobro startovao, bio sam iznenađen kada sam sa desne strane video Nika. Bilo je tesno, Danijel (Rikardo) je bio tu i ja sam izgubio drugo mesto. Na sreću, uspeo sam da se vratim i pokušao da se približim Niku, ali on je uvek uspevao da odmakne. Na kraju, samo sam želeo da završim trku. Ima još trka do kraja šampionata – rekao je Fetel.
Povezana vest:  FORMULA 1, Raikonen: Mislim da je Lotus prilično jak