Lewis Hamilton Bahrain 1Hamilton zadovoljan prvom pobedom u Bahreinu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je zadovoljan zbog svoje prve pobede u trci za Veliku nagradu Bahreina i zahvalio ekipi što je dobro pripremila trku.
Hamilton je danas prvi put pobedio u trci za Veliku nagradu Bahreina I ostvario 24. pobedu u karijeri čime se izjednačio sa legendarnim Huanom Manuelom Fanđom. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg, a treći je bio Serhio Peres iz ekipe Fors Indija.
-Zahvalan sam ekipi što je omogućila ovaj uspeh, ovo mi je prva pobeda u Bahreinu. Bilo je uzbudljivo, Niko (Rozberg) je vozio fantastično, bilo mi je teško da odbijem njegove napade. Završnica trke bila je ‘na nož’, ali sam uspeo da ostvarim pobedu – rekao je Hamilton posle trke.
Rozberg je rekao da je današnja trka najuzbudljivija trka u njegovoj dosadašnjoj karijeri.
-Uopšte ne volim što sam iza Luisa, ali ovo je definitivno najuzbudljivija trka u mojoj karijeri. Danas je bio dan ovog sporta, viđen je fantastični šou i vratiću se ovde sledeće sezone da pobedim – rekao je Rozberg, koji je prvi u generalnom plasmanu sa 11 bodova više od Hamiltona.
Peres je rekao da je zadovoljan plasmanom na podijum.
-Prošlo je dugo otkako sam poslednji put stajao na podijumu, pa je ovo poseban dan za mene. Ovo je tek treća trka sa mojim novim timom, ali bila je veoma dobra – rekao je Peres.
Vozač Vilijamsa Felipe Masa, koji je zauzeo sedmo mesto, rekao je da je izlazak „sejfti kara“ na stazu uništio strategiju njegove ekipe.Njegov klupski kolega Valteri Botas zauzeo je osmo mesto.
Bezbednosno vozilo je izašlo na stazu u 42. krugu posle incidenta koji je izazvao Pastor Maldonado jer je udario u Serhija Gutijeresa.
-Najveći problem u trci smo imali kada je izašao ‘sejfti kar’. To nije bilo dobro. Sjajno sam startovao, uspeo sam da preteknem mnoge vozače, brzina je bila dobra i borio sam se, ali plasman nije dobar. Mislim da bismo trebali da analiziramo na kojim pozicijama je trebalo da završimo trku. Ali, dobro je što smo se borili do samog kraja – rekao je Masa.

Povezana vest:  Monca domaćin Formule jedan do 2016. godine