Emmanuel Adebayor Tottenham Aston Vila

Totenhem preokretom do bodova protiv Sanderlenda

Fudbaleri Totenhema sačuvali su šanse u borbi za četvrto mesto na tabeli Premijer lige pošto su večeras u Londonu savladali ekipu Sanderlenda sa 5:1, u poslednjoj utakmici 33. kola.
Totenhem je preskočio Mančester Junajted i preuzeo šestu poziciju, a pet kola pre kraja sezone zaostaje isto toliko bodova za Arsenalom na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Domaćin je na Vajt Hart Lejnu do uspeha došao nakon preokreta. Sanderlend je neočekivano poveo u 17. minutu i činilo se da bi mogao do dragocenog uspeha u borbi za opstanak, ali je u nastavku susreta doživeo krah.
Adebajor je brzo izjednačio, a u drugom poluvremenu kvalitetniji tim Totenhema potpuno je dominirao i rutinski došao do očekivanog trijumfa.
Sanderlend je pretrpeo 18. poraz i gotovo sigurno zapečatio sudbinu u Premijer ligi, iako ima dve utakmice manje.
Ostao je na dnu tabele sa sedam bodova zaostatka za Noričem i Vest Bromvič Albionom, prvim timovima iznad zone ispadanja.
Totenhem – Sanderlend 5:1 (Adebajor 28, 86, Kejn 59, Eriksen 78, Sigurdson 90+2 – Katermol 17)
Odigrano juče: Vesthem – Liverpul 1:2, Everton – Arsenal 3:0.
Odigrano u subotu: Čelsi – Stouk 3:0, Aston Vila – Fulam 1:2, Kardif – Kristal Palas 0:3, Hal – Svonsi 1:0, Mančester Siti – Sautempton 4:1, Njukasl – Mančester Junajted 0:4, Norič – Vest Bromvič Albion 0:1.
Tabela: Liverpul 74 boda, Čelsi 72, Mančester Siti 70, Arsenal 64, Everton 63, Totenhem 59, Mančester Junajted 57, Sautempton 48, itd.

Povezana vest:  Partizan protiv Rtnja, Zvezda dočekuje Dinamo u Kupu Srbije