zlatan-ibrahimovic-fc-bacelonaKrojf kritikovao Ibrahimovića

 

Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf kritički je ocenio igre napadača Barselone, švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića, preneo je švedski tabloid „Aftonbladet“.

„Ibrahimović ima lošu tehniku za tako dobrog igrača, a ujedno je toliko tehnički talentovan da je zapravo loš fudbaler“, izjavio je bivši igrač i trener Barselone i počasni predsednik aktuelnog prvaka Španije i Evrope.

Povezana vest:  Ronaldo: Ne obećavam golove na Mundijalu

Krojf je istakao da Ibrahimović mora mnogo više da pokazuje na terenu, s obzirom na raskošan talenat.

-On u dresu Barselone ni približno nema učinak kakav se očekuje od igrača takvog kalibra. To bi moglo da predstavlja i psihički problem – naveo je svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta.

Krojf se, s druge strane, veoma pohvalno izrazio o Samjuelu Etou, napadaču čije je mesto u Barseloni zauzeo Ibrahimović, nakon prelaska Kamerunca u milanski Inter.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Portugal prvi finalista Evropskog prvenstva

-Eto se sjajno prilagodio igri u Interu. Postiže golove, ali učestvuje i u odbrambenim zadacima. Ibrahimoviću to nedostaje, jer nije navikao da trči za protivničkim igračem kada izgubi loptu. U Barseloni će to morati da prihvati i nauči – naglasio je Krojf.

On smatra da će Barselona u sutrašnjem revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Intera sigurno nadoknaditi minus od dva gola (1:3) i probiti se u finale.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Australija i Iran u završnoj rundi kvalifikacija za SP 2014

-Murinjo je dobar trener, ali ne volim njegov način rada. Ja sam veliki poštovalac stručnjaka džentlmena, kao što su Frank Rajkard i Pep Gvardiola. Smatram da u sportu nije isključivo važno samo pobeđivati – poručio je Krojf.