olic_ivica_bajernLIGA ŠAMPIONA

Bajern ubedljiv protiv Olimpika

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prvi su finalisti Lige šampiona, pošto su večeras u Lionu savladali Olimpik sa ubedljivih 3:0 u revanš meču polufinala. Junak Bajernove pobede bio je hrvatski reprezentativac Ivica Olić, strelac het-trika za četvrostrukog prvaka Evrope.

Drugi učesnik finala biće poznat posle sutrašnjeg revanša Intera i branioca titule prvaka Evrope Barselone, koja će na svom terenu morati da nadoknadi zaostatak iz prvog meča u kome je izgubila sa 1:3. Finale će se igrati 22. maja na madridskom stadionu „Santijago Bernabeu“ na koji će sigurno izaći fudbaleri Bajerna, koji su, posle eliminacije prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona Mančester junajteda, Olimpik izbacili mnogo lakše.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde se oporavili od korona virusa i priključili se pripremama

Prednost od 1:0 iz prvog meča sa sedmostrukim šampionom Francuske nadogradili su u 26. minutu duela u Lionu, kada je Olić postigao prvi gol na meču. Tomas Miler je razmenio dupli pas sa Arjenom Robenom i uposlio Olića, koji je okrenuo čuvara i matirao golmana Olimpika Uga Lorisa.

Pet minuta kasnije Olimpik je imao možda i jedinu priliku da se vrati u meč, ali je Mišel Bastos promašio volej sa šest metara. Pred Olimpikom je tada ostao težak zadatak da postigne tri gola, a ne primi nijedan.

Povezana vest:  Milenko Jokić novi predsednik FK Vojvodina

Situacija se dodatno pogoršala u 59. minutu kada je štoper domaćeg tima Kris iskljucen zbog drugog žutog kartona. Oba je dobio za svega par minuta.

Bajer je brojčanu prednost materijalizovao već u 67. minutu kada je Hamit Altintop dodao loptu Oliću, a on levom nogom ponovo zatresao mrežu domaćih.

Sjajnu igru Olić je krunisao u 78. minutu kada je glavom pretvorio centaršut Filipa Lama u novi pogodak, njegov sedmi na devet utakmica u Ligi šampiona ove sezone. Pobeda Bajerna na kraju je mogla da bude i ubedljivija.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Vanredno kolo u Primeri