Steven GerrardDžerard: Još ništa nismo osvojili
 
Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je da je srećan zbog današnje pobede nad Mančester sitijem (3:2), ali da njegova ekipa još nije osvojila titulu i da mora da nastavi da pobeđuje.
Liverpul je danas na Enfildu pobedio Mančester siti sa 3:2 i stekao pet bodova prednosti u odnosu na Čelsi i sedam u odnosu na Siti. Ekipa Brendana Rodžersa ima utakmicu više od Čelsija, a dve utakmice više od Sitija.
Utakmica na Enfildu počela je sa sedam minuta zakašnjenja i minutom ćutanja u znak sećanja na pogibiju 96 navijača Liverpula pre 25 godina na stadionu Hilsboro.
Ta nesreća se dogodila na polufinaloj utakmici FA kupa protiv Notingem Foresta, a meč je prekinut u šestom minutu.
-Bilo je potresno, ali moramo da ostanemo mirni. Do kraja su nam ostale još četiri velike utakmice. Mnogo nam znači ova pobeda, uspeli su da se vrate, u jednom trenutku plašili smo se najgoreg, ali mislim da smo pokazali da ćemo ići do kraja – rekao je Džerard kroz suze za Skaj Sport.
-Još nismo ništa osvojili, ali ovo je verovatno bila najbolja poruka našim protivnicima. Ovo je bilo najdužih 90 minuta koje sam igrao u karijeri. U nekim trenucima sam imao utisak da je sat išao unazad – dodao je kapiten „crvenih“.
On je rekao da se ne slaže da je današnja utakmica bila odlučujuća, već je istakao da je svaka naredna najvažnija.
-Ostvarili smo veliki rezultat i nemam reči… Ali, još se ne usuđujem da sanjam… Ostala su nam još četiri finala. Mislim da nam je najvažnija utakmica predstojeća protiv Noriča. Neka ostali pričaju ko će izgubiti i ko ima ‘pol poziciju’, to nije naša stvar. Najvažnije je da nas ova pobeda ne ponese, moramo da ostanemo mirni i koncentrisani – rekao je Džerard.
Povezana vest:  Fudbaleri Portlanda šampioni MLS lige