jose_morinho_trener_intera_portretŽoze Murinjo: Barcelona je opsednuta finalom u Madridu!

 

Portugalac, prvi strateg Intera Žoze Murinjo tvrdi kako je Barselonina želja za odbranom titule naslova Lige šampiona na terenu njihovog najvećeg rivala Reala u Madridu (22. maja) postala nezdrava opsesija.

-Kada smo igrali u Barseloni u novembru, u grupi, 2:0 pobeda Barselone, navijači su već pevali “idemo u Madrid”. Ono što ja želim poručiti svojim igračima je da slede svoj san, ali da od toga ne stvaraju opsesiju, jer za Barselonu finale u Madridu nije san, već opsesija – komentarisao je Murinjo, čija ekipa iz prve polufinalne utakmice sa San Sira ima prednost od dva gola – 3:1.

Povezana vest:  Treš prelazi iz Štutgarta u Volfsburg

-Kada govorimo o snu, govorimo o ponosu, a svi moji igrači biće jako, jako ponosni da stignu da finala bilo da je u Madridu, Moskvi, Londonu ili negde drugde ali za njih je drugačije, oni su ostvarili svoje snove titulama u Rimu, Parizu, ali sada je Madrid za njih opsesija – dodao je Portugalac, koji će pokušati da odvede Inter do krova Evrope, prvi put od 1965. godine.

Povezana vest:  Novi trijumf Bajerna, Menhegladbahu duel dve Borusije

– Bio sam na finalu Kupa kralja, na Santiago Bernabeuu, između Betisa i Barselone 1997. Bio sam tamo kao prevodilac i dobro sam sve razumio. Videti katalonske zastave na Bernabeuu i čuti ljude kako viču Barsa, Barsa bila je velika stvar za njih. Kod Intera je stvar drugačija. Prošlo je više od 40 godina otkako je Inter bio u finalu Lige šampiona, pa je tako naslov za Interove igrače i navijače san.

Povezana vest:  Flečer produžio odmor zbog bolesti

Za njega lično, ističe, titula je pre bila san, a sada više ne, budući ga je osvojio sa Portom 2004.

-Nije to moj lični san, jer sam osvojio titulu prvaka ranije iako i dalje želim pobeđivati, iznova i iznova. To je pre svega san Intera.