divlji_veproviAMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP
Divlji Veprovi putuju u Švajcarsku
U subotu, 1. maja 2010. godine, Divlji Veprovi će odigrati verovatno najtežu utakmicu u istoriji kluba. Veprovi putuju u Švajcarsku kako bi odmerili snage sa domaćom ekipom Calanda Broncos. Ovo je utakmica 2. kola EFAF kupa, a prva utakmica Veprova u Evropi u sezoni 2010. Utakmica se igra u Švajcarskom gradu Chur sa početkom u 13h.
Veprovi su do sada zabeležili dve ubedljive pobede u domaćem prvenstvu ali i dalje ima mesta za napredak. Vrednim treninzima se spremaju za ovu istorijsku utakmicu i nadaju se najboljem. Nakon problema sa izdavanjem viza u prošlogodišnjem Challenge kupu, momci su željni igranja u Evropi i pružiće svoj maksimum kako bi doneli pobedu svom klubu. U vezi sa putom u Švajcarsku i ovom važnom utakmicom, popričali smo sa predsednikom Divljih Veprova, Nemanjom Čalijom:
Ovo je veоma važna utakmica za naš klub, verovatno jedna od najtežih u istoriji kluba. U prethodne dve sezone smo zabeležili neverovatne rezultate, što na terenu, što van terena. Ove godine smo nastavili sa vrednim radom i doveli jake sponzore koji su prepoznali ozbiljnost našeg kolektiva. Mi na ovoj utakmici ne predstavljamo samo naš klub već i naš grad i našu zemlju. Nadamo se da ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo predstaviti Srbiju i američki fudbal u najboljem svetlu. Mislim da imamo snage da pobedimo u ovoj utakmici.“ – rekao je Nemanja Čalija.
Što se tiče Calanda Bronkosa, oni su aktuelni šampioni Švajcarske i trenutno zauzimaju 20. mesto na EFAF-ovoj listi 20 najboljih timova Evrope. U prvom kolu EFAF kupa, savladali su ekipu Lazio iz Rima rezultatom 62:41. Na njihovom zvaničnom sajtu su predstavili Veprove kao jakog protivnika koji je dugo neporažen u domaćem prvenstvu. Sa druge strane, Bronkosi su u dobroj seriji i zanima ih samo pobeda. Pobedom u ovoj utakmici Bronkosi bi obezbedili polufinale EFAF kupa što im daje još veću motivaciju.
Veprovi polaze u četvrtak i želimo im puno uspeha u Švajcarskoj!
Povezana vest:  Divac: Uspesi u 2009. korak ka Olimpijskim igrama 2012.