hristo stoickov1

Stoičkov: Barselona vodi katastrofalnu transfer politiku

Legendarni fudbaler Barselone Hristo Stoičkov kritikovao je danas bivši klub i optužio upravu Katalonaca da vodi katastrofalnu politiku dovođenja i prodaje igrača.
-Novac se baca. Barselona radi stvari koje ne bi trebalo, kao što je prodaja Tijaga Alkantare za 25 miliona evra, a u ugovoru ima klauzulu od 90 miliona. Rafinja i Fontas su prosleđeni Selti za milion evra u vreme kada je klubu potrebna zamena za Karlesa Pujola. Još jedan „zločin“ je prodaja Martian Kaseresa Juventusu, zatim Zlatana Ibrahimovića, koji je kupljen za 66 miliona evra – rekao je Stoičkova za španski Sport.
Najbolji bugarski fudbaler svih vremena veruje da Barselona, uprkos problemima, može večeras da osvoji Kup kralja protiv madridskog Reala.
-Barselona će se boriti za taj trofej. Igrače boli ono što je napisano i o čemu se priča u poslednje vreme. Pre tri nedelje Mesi je postigao tri gola na Santjago Bernabeu, a ljudi sada dovode u pitanje njegov profesionalizam. Tim zaslužuje podršku od prvog minuta – dodao je Stoičkov.
Stoičkov je u dva navrata sa puno uspeha igrao za Barselonu, a za najboljeg igrača sveta proglašen je 1994. godine kada je sa reprezentacijom Bugarske došao do polufinala SP u SAD.

Povezana vest:  Murinjo: Kad ostarim biću isti Aleks Ferguson