David Moyes Manchester United

Mediji: Mojs blizu otkaza, Junajted ne demantuje

Britanski mediji danas su objavili da će trener Mančester junajteda Dejvid Mojs bez sumnje dobiti otkaz pošto su vlasnici kluba, porodica Glejzer, izgubili strpljenje. Većina listova tvrdi da će Mojs dobiti otkaz, a među onima koji su to objavili je i Mark Ogden, novinar Dejli Telegrafa koji je prvi obelodanio vest da Aleks Ferguson odlazi u penziju. 
-Mojs bi mogao da dobije otkaz i pre subotnjeg duela protiv Noriča na Old Trafordu ukoliko bude tražio garancije o njegovom ostanku u klubu, a malo je verovatno da će i ih dobiti od potpredsednika Eda Vudvorda – napisao je Ogden. 
Mančester junajted, s druge strane, nije negirao navode medija. 
-Kada smo kontaktirali Junajted, klub nije potvrdio medijske izveštaje, ali ih nije ni negirao“, piše na sajtu lokalnog lista Mančester invning njuz. Mnogi mediji pišu i da će Rajan Gigs biti imenovan za privremenog trenera do kraja sezone, ukoliko Mojs dobije otkaz. 
Gardijan kao potencijalne naslednike Mojsa na klupi Junajteda navodi Jirgena Klopa, Dijega Simeonea, Lorana Blana i Luisa Van Gala. Junajted je u prošlom kolu Premijer lige izgubio od Evertona sa 2:0, a upravo je taj meč protiv njegovog bivšeg kluba bio poslednja slamka spasa za Mojsa, ali i kap koja je prelila čašu, kada je reč o mišljenju uprave kluba. 
Junajted je sedmi na tabeli, a posle poraza od Evertona izgubio je šanse da se plasira u Ligu šampiona naredne sezone, što će biti prvi put u poslednje dve decenije. Ekipa sa Old Traforda i dalje ima šanse da obezbedi učešće u Ligi Evrope, ali ima šest bodova manje od Totenhema koji je na šestom mestu, koje vodi u to takmičenje. 

Povezana vest:  Marko Vujin novi član Zvezde