jagodina pressJagodina izbila na treće mesto, Pazar prekinuo crnu seriju

Fudbaleri Jagodine i Novog Pazara jedini su danas zabeležili pobede u popodnevnim utakmicama 26. kola Super lige Srbije.
Jagodina je sigurno u gostima pobedila Slobodu sa 4:0 i tako se izbila na treće mesto tabele, s bodom više od Čukaričkog, koji je kod kuće odigrao 1:1 sa Spartakom.
Het-trik za Jagodinu postigao je Aleksandar Pešić. „Ćurani“ sada imaju 43 boda, jedan više od Čukaričkog, i dva više od Vojvodine, koja je zaustavljena u Kragujevcu, gde je odigrala 1:1 s Radničkim 1923.
Novi Pazar je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza, odnosno pet utakmica bez pobede trijumfom nad Voždovcem kod kuće. Gosti iz Beograda preokrenuli su rezultat i poveli sa 2:1, da bi izjednačenje doneo Nemanja Arsenijević, a pobedu Dejan Rusmir u 88. minutu.
Pazar je sada šesti, sa 38 bodova.
Radnički 1923 se bodom protiv Vojvodine izjednačio s Radom po broju bodova, ali oba tima su i dalje u opasnoj zoni, sa po 24 boda. Sloboda je ovim porazom došla u situaciju da se bori za opstanak, pošto ima samo 27 bodova.
Uzbudljiva borba za opstanak u Super ligi nastaviće se sutra. Rad I OFK Beograd imaju po 24 boda i igraju mečeve kod kuće. „Građevinari“ dočekuju Napredak, koji je u prošlom kolu pobedio Partizan, a „romantičari“ čekaju „fenjeraša“ Javor, koji je u seriji od tri uzastopna poraza.
Od 19.00 igra se „večiti“ derbi između drugoplasiranog Partizana I prvoplasirane Crvene zvezde.

Povezana vest:  Svetski mediji: Srpski autobus kamenovan godinu posle drona