stojanovic derbi 146148Stojanović: Teško je naći reči posle ovakvog poraza

Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da mu je teško da nađe reči posle poraza od Partizana u večitom derbiju, kao i da će tim ići korak po korak u preostala četiri kola.
-Kad izgubiš u poslednjem minutu i kad promašiš dva penala, teško
je naći prave reči. Treba čestitati Partizanu na pobedi. Treba sad da se saberemo, skupimo i da budmeo mirni i pribrani i dočekamo sledeću utakmicu u istom raspoloženju. Ne treba sad da gubimo koncept, i dalje smo tu gde jesmo. Treba čuvati poziciju i ići korak po korak u poslednja četiri kola – rekao je Stojanović.
Partizan je danas pobedio sa 2:1 u utakmici u kojoj Zvezda nije iskoristila dva penala. Šestostruki uzastopni prvak primakao se tako lideru Zvezdi na tri boda zaostatka, četiri kola pre kraja.
-Partizan je bolje počeo meč, imali su par dobrih prilika, ali se nisu snašli. Mi smo polako uspostavili ravnotežu, imali par penala, posle izjednačili i imali sve relativno pod kontrolom. Posle nedosuđenog prekršaja, oni su dobro reagovali i postigli fantastični gol – rekao je Stojanović.
Zvezda je ove sezone promašila mnogo više penala nego što ih je dala, a danas je prvi put promašila dva.
-To je neverovatno, a neverovatno je i da ovo nisu prva dva penala koja smo promašili u prvenstvu. Važbali smo to, vežbamo i dalje. Možda je psihološko breme preveliko. Treba da nastavimo da vežbamo to – rekao je Stojanović.
Zvezda ima bolju gol-razliku i bolji učinak u međusobnim susretima, tako da samo od nje zavisi da li će biti prvak na kraju.
-Treba smoći snage i držati koncentraciju na posao. Igrači koje
treniram tačno znaju šta treba da rade i svesni su da će nedelja do sledeće utakmice (sa Radom) biti teška i verujem da oni željno čekaju utakmicu da bi popravili utisak – rekao je Stojanović.

Povezana vest:  Partizan golovima Ilića i Lazevskog pobedio Borac